Workshops

     

Je kan verschillende redenen hebben om een workshop te volgen. Misschien heb je behoefte aan input en nieuwe technieken om je werk op te frissen en te groeien. Soms kan je het gevoel hebben dat je niet verder komt! Dan is het heerlijk om een dagje te ontdekken en experimenteren en al je vragen te kunnen stellen. Het ontmoeten van andere textielvrouwen is daarbij ook nog eens heel leuk en waardevol. Maar allicht hoeft dat allemaal niet zo nodig en heb je gewoon zin in een leuke gezellige dag waarop je heerlijk verwend wordt en niets ‘hoeft’.

 

Workshopdagen zijn voor iedereen, hoewel bij de meeste technieken wel enige naaiervaring wordt gevraagd. Alle workshops worden gehouden in mijn ruime atelier in Putten, de kosten bedragen € 85,- inclusief alle materialen, koffie & thee en een heerlijke lunch. Wil je na het lezen van het programma meer informatie? Stuur even een MAIL

 

WORKSHOP PROGRAMMA VOORJAAR 2020

 

MONOPRINTING – intuïtief en creatief – Dinsdag 3 maart

Zelfs in de winter is er buiten veel gelaagdheid en structuur te zien. Denk maar aan de bomen met hun mos en schimmels, ijspatronen en witte rijp op de dorre struiken in de tuin. Maar hoe bereik je die structuur en gelaagdheid in je werk? Bijvoorbeeld door monoprinting op textiel als basis, die je verder kunt bestikken en ‘rijk’ maken.

Je gaat aan de slag met een glasplaat en acrylverf. Schilderen? Jaa…maar lekker intuïtief. Al gaande ontdek je wat werkt. Uitsparen, stempels en stencils helpen om meer diepte te creëren. Met de naaimachine voeg je je werk aaneen tot een collage, met als finishing touch transparante textiel. Een superleuk avontuur met verrassende resultaten wat je in elk verloren uurtje kan doen.

 

FRESCO – Lessen in gelaagdheid – Donderdag 12 maart

Waarom worden we zo geraakt door het patina op oud glaswerk, nevels in de avondlucht….of genieten we van een fresco in een vergeten Italiaans kerkje? De diepte van de kleuren en de structuur spreekt tot onze verbeelding, nodigt uit om dichterbij te komen.

Deze workshop is voor gevorderden, die al een tijdje met textiel werken en graag meer gelaagdheid in hun werken willen zien. Je werkt deze dag o.a. met vliezen, acrylmedia en transparante stoffen. 

 

TYVEK – organische structuren – Dinsdag 24 maart

Een heel geliefd materiaal, ik werk er al jaren mee. Dit veelzijdige industriële papier biedt diverse mogelijkheden en is erg leuk om mee te werken. Door verhitting met de strijkbout ontstaan er bijzondere effecten. Hier kun je ook draadjes, glitters e.d. aan toevoegen. De geverfde en bewerkte tyvek verwerken we s’ middags in een persoonlijk werk, waarbij ook aandacht wordt besteed aan compositie en kleurcontrast. Door het geheel vrij te borduren op de naaimachine ontstaat een abstract, organisch geheel.

 

ART JOURNALING – bewaren en herinneren – Donderdag 9 april

Dierbare herinneringen bewaren, teksten verwerken, indrukken vastleggen of gewoon ontdekkingen in je werk archiveren. Journaling is heel aktueel, maar soms weet je niet hoe te beginnen!? In deze workshop help ik je op weg met tips, voorbeelden en mooie materialen. Alles is voorhanden in het atelier, dat scheelt!

We maken een boekje van geschept papier van bv. aspergeschilletjes, gedroogde bloemen of riet. De bladzijden ga je bewerken met vlies, stikwerk, natuurlijk organisch materiaal, acrylverf, vliesofix, tekeningen, sjablonen enz. Dit wordt een kostbaar kleinood voor jezelf, of anderen.

 

WATERSOLUBLE – ongekende vrijheid – Dinsdag 21 april

Solu vlies is een geweldige high tech uitvinding waarmee je alle kanten op kunt. Dit wateroplosbare vlies vormt de basis om van niets iets te maken. Het geeft je een ongekende vrijheid in het uiten van je creativiteit. Deze workshop leer je zelf een prachtig nieuw weefsel te creëren, toepasbaar in je werkstukken, op kleding en tassen voor een uniek accent. 

Daarnaast leer je vrij te borduren op de naaimachine – dus zonder transporteur – dit is je ‘tekenpotlood’ waarmee jij zelf patronen creëert. Een erg leuke workshop voor hen die graag op de naaimachine werken.

 

 

LEZINGEN

Achter elk doek zit een verhaal. Bij een lezing of presentatie krijgt u

inzicht in mijn manier van werken, inspiratie en materiaalgebruik,

ook aan de hand van foto’s via de beamer. Een boeiend en persoonlijk

verhaal vanuit een persoonlijke geloofservaring. Natuurlijk is er ook

volop gelegenheid voor uitwisseling!

Wist u dat Jackie samen met haar man John ook regelmatig muzikale

optredens verzorgt? Een mooie combinatie met een expositie of atelierbezoek.

 

 

ATELIER BEZOEK

Creatieve sfeer opsnuiven, genieten van kunst en een persoonlijk

rondleiding langs het werk, het kan allemaal. Welkom in mijn atelier

in Putten! Voor groepen vanaf 6 personen. Een mooie interactieve

belevenis, natuurlijk met een kopje koffie/thee en wat lekkers erbij.

Voor info: info@jackiehoward.nl / 06-45026253