Workshops

     

Je kan verschillende redenen hebben om een workshop te volgen. Misschien heb je behoefte aan input en nieuwe technieken om je werk op te frissen en te groeien. Soms kan je het gevoel hebben dat je niet verder komt! Dan is het heerlijk om een dagje te ontdekken en experimenteren en al je vragen te kunnen stellen. Het ontmoeten van andere textielvrouwen is daarbij ook nog eens heel leuk en waardevol. Maar allicht hoeft dat allemaal niet zo nodig en heb je gewoon zin in een leuke gezellige dag waarop je heerlijk verwend wordt en niets ‘hoeft’.

 

Workshopdagen zijn voor iedereen, hoewel bij de meeste technieken wel enige naaiervaring wordt gevraagd. Alle workshops worden gehouden in mijn ruime atelier in Putten, de kosten bedragen € 95,- inclusief alle materialen, koffie & thee en een heerlijke lunch. 2 daagse cursus: € 185. Voor aanmelding of meer informatie, stuur even een MAIL

 

WORKSHOP PROGRAMMA NAJAAR 2021

 

WATEROPLOSBAAR VLIES  –  vrijheid in creëren  –  Donderdag 14 oktober

Solu vlies is een geweldige high tech uitvinding waarmee je alle kanten op kunt. Het geeft je een ongekende vrijheid in het uiten van je creativiteit. Je leert zelf een prachtig nieuw weefsel te creëren, toepasbaar in je werkstukken, op kleding en tassen voor een uniek accent.

Daarnaast leer je te meanderen op de naaimachine – dus zonder transporteur – dit is je ‘tekenpotlood’ waarmee jij zelf patronen creëert. Een erg leuke workshop voor hen die graag op de naaimachine werken.

 

 

FRESCO – Lessen in gelaagdheid, 2-daagse cursus.

Donderdag 30 september en Dinsdag 12 oktober

 

Waarom worden we zo geraakt door het patina op oud glaswerk, nevels in de avondlucht….of genieten we van een fresco in een vergeten Italiaans kerkje? De diepte van de kleuren en de structuur spreekt tot onze verbeelding, nodigt uit om dichterbij te komen. Deze workshop is voor gevorderden, die graag meer gelaagdheid in hun werk willen zien. Je bent al gewend om vrij te borduren op de machine, met stopvoetje. Verder werk je o.a. met vliezen, acrylmedia en transparante stoffen en leert hoe deze te combineren en te bewerken tot een interessante achtergrond.

 

LAMPSHADE  –  Troostrijk Licht   –   Dinsdag 26 oktober  VOL

Op deze workshop werken we met Lutradur, een polyestervlies. Je kunt dit beschilderen, bestikken, allerlei materialen als wol en vlies toevoegen en manipuleren met de heattool. Je creëert jouw hoogst persoonlijke lamp die een prachtig licht verspreidt in de herfstige schemeruurtjes. Incl. electrische lampenstandaard waar je de kap overheen zet.

 

 

ART JOURNALING  – herinneren & bewaren  –  Donderdag 28 oktober

Dierbare herinneringen bewaren, teksten verwerken, indrukken vastleggen of gewoon ontdekkingen in je werk archiveren. Journaling is heel aktueel, maar soms weet je niet hoe te beginnen!? In deze workshop help ik je op weg met tips, voorbeelden en mooie materialen. Jouw eigen persoonlijke teksten of foto’s zijn daarbij onmisbaar!

We maken een boekje van papier van de Papiermolen, met bv. aspergeschilletjes, gedroogde bloemen of riet. Dit ga je bewerken met acrylverf, vlies, foto’s, organisch materiaal, mixed media, tekeningen, sjablonen enz. Het wordt een kostbaar kleinood voor jezelf, of een ander.

 

 

MONOPRINTING – intuïtief en creatief  –  geen data

Zelfs in de winter is er buiten veel gelaagdheid en structuur te zien. Denk maar aan de bomen met hun mos en schimmels, ijspatronen en witte rijp op zaadbollen in de tuin. Maar hoe bereik je die structuur en gelaagdheid in je werk? Bijvoorbeeld door monoprinting op textiel als basis, die je verder kunt bestikken en ‘rijk’ maken.

Je gaat aan de slag met een glasplaat en acrylverf. Schilderen? Jaa…maar lekker intuïtief. Al gaande ontdek je wat werkt. Uitsparen, stempels en stencils helpen om meer diepte te creëren. Met de naaimachine voeg je je werk aaneen tot een collage, met als finishing touch transparant textiel. Een superleuk avontuur met verrassende resultaten.

 

TYVEK – organische structuren        geen data

Een geliefd materiaal, ik werk er al jaren mee. Dit veelzijdige industriële papier biedt diverse mogelijkheden en is erg leuk om mee te werken. Door verhitting met de strijkbout ontstaan er bijzondere effecten. Hier kun je ook draadjes, glitters e.d. aan toevoegen. De geverfde en bewerkte tyvek verwerken we s’ middags in een persoonlijk werk, waarbij ook aandacht wordt besteed aan compositie en kleurcontrast. Door het geheel vrij te borduren op de naaimachine ontstaat een abstract, organisch geheel.

 

 

LEZINGEN

Achter elk doek zit een verhaal. Bij een lezing of presentatie krijgt u

inzicht in mijn manier van werken, inspiratie en materiaalgebruik,

ook aan de hand van foto’s via de beamer. Een boeiend en persoonlijk

verhaal vanuit een persoonlijke geloofservaring. Natuurlijk is er ook

volop gelegenheid voor uitwisseling!

Samen met mijn man John verzorg ik ook regelmatig kunst&muziek

middagen.  Deze worden aangekondigd op de Agenda.

 

 

ATELIER BEZOEK

Creatieve sfeer opsnuiven, genieten van kunst en een persoonlijk

rondleiding langs het werk, het kan allemaal. Welkom in mijn atelier

in Putten! Voor groepen vanaf 6 personen. Een mooie interactieve

belevenis, natuurlijk met een kopje koffie/thee en wat lekkers erbij.

Voor info: info@jackiehoward.nl / 06-45026253