Over Jackie

Over-Jackie

Achtergrond

Het werken als ontwerpster in mode en interieur liggen aan de basis van haar werk als beeldend kunstenaar. Maar ook het geven van workshops in vrije expressie met aanbidding, muziek en dans hebben haar gevormd. Joodse cultuur, psalmen & profeten en verwondering over de schepping blijven grote inspiratiebronnen. Schrijven en het geven van lezingen komen daarbij vanzelf voort uit gepassioneerd leven…. Er valt zoveel te leren en ontdekken!

Op zoek naar rijkdom

De liefde voor stoffen vormt een rode draad in Jackie’s werk, maar hightech materialen en moderne technieken dagen voortdurend uit tot experimenteren. Door transparante stoffen, vezels en vliezen te bewerken met acrylverf en hoge temperaturen ontstaat een rijke organische textuur, die uitdrukking geeft aan de gelaagdheid van haar onderwerpen. Kleur vormt daarbij vaak het uitgangspunt.

Het platte vlak, de oppervlakkigheid wegnemen. Uitdagen om achter de dingen te kijken. Dichterbij komen, je laten verrassen door de schoonheid en heiligheid van het leven…

 

Jackie werkt ook in opdracht. Haar werk heeft zijn weg gevonden naar particulieren en bedrijven in o.a. Oostenrijk, Zwitserland, Italië en Zuid-Afrika.

Publicaties

Handwerken Zonder Grenzen
Kerk en Informatie
Stichting Opwekking

EXPOSITIES – een selectie

2018 Oude Kerk Delft
2017 Stadsmuseum Harderwijk
2016 Kruiskerk Amstelveen
2015 Synagoge Middelburg, Wandelkerk & Galerie Osseberg
Gezamelijke expositie met Marc & Henny de Klijn en Mirjam Beuker
2014 Museum Sjoel Elburg
Oude Kerk Soest
2013 Galerie Osseberg, Grijpskerke
2012 Agnietenkapel, Gouda
Veluvine, Nunspeet
2011 Galerie H10a, Apeldoorn
Kunstroute Noord-West Veluwe
Hydepark, Doorn
2009 St. Nicolaaskerk, Brouwershaven
Stadhuis Kampen
2008 Israelcentrum Nijkerk
Orpheus, Apeldoorn
2007 PKN Burgh, Zeeland